Facebook
Станислав Генов Александър Коларов

Добре дошли в "Живи-здрави"

Добре дошли в нашия и ваш здравен портал „Живи-здрави“. Това е мястото, в което здравословният начин на живот е поставен на първо място! Нашата цел и амбиция е българинът да се информира от професионалисти, а не от чули недочули пишман специалисти. 

Ние сме Станислав Генов (нутриционист и фитнес треньор с над 10 години опит) и Александър Коларов – журналист и автор на поредицата „Истории от прехода„. 

 ✔️Какво е „Живи-здрави“? Това най-общо казано е здравен портал и мястото, на което на достъпен език е обяснено какво трябва да направи всеки един, който иска да води здравословен начин на живот.

В нашия Youtube канал , Фейсбук страница – и Фейсбук група „Живи-здрави“ –  ще откриете полезни съвети, обяснени на достъпен език за храна, здравословно хранене, режими, диети, ползи и вреди. Ще ви покажем различни видове тренировки, кикбокс, фитнес, бокс и др.

Нашата мисия и цел е да помогнем на всеки, който желае, да води здравословен начин на живот. За целта сме планирали изготвяне на дневно, седмично и месечно меню с включени макроси (въглехидрати, протеини и калории) за жени средно 1500 калории и за мъже средно 2500 калории.

Ние сме наясно, че в света, в който живеем става все по-трудно да се готви и да се яде здравословно, да се тренира и откъм време, и откъм финансов ресурс.

Именно поради тази причина в нашето меню ще е включен и примерен бюджет спрямо актуалните цени на продуктите на пазара и в хранителите вериги.

Искаме да сме максимално полезни на всички вас, тъй като самите ние сме трениращи хора, които срещат същите проблеми като вас, нашите зрители и читатели.

Очакваме вашите коментари, обратна връзка и въпроси както тук, така и в посочените на сайта ни контактна форма, имейл (office@jivi-zdravi.com) и телефони. И както всеки българин и ние обичаме да казваме – айде ЖИВИ И ЗДРАВИ!

Александър Коларов

Здравейте,

Казвам се Александър Коларов. На 33 години съм и живея във Варна. Занимавам се с дигитален маркетинг от над 3 години и половина и по-конкретно със SEO. В края на 2019 година започнах работа по изграждане и позициониране в онлайн пространството на онлайн магазина на склад за продажба на алкохол на едро и дребно – Drinkbring.com. Като SEO и website администратор на онлайн магазина за тези 3 години и половина от 0 посетители и продажби на ден стигнахме до над 10 000 посетители месечно и по над 5 продажни дневно изцяло от органичен трафик. 
Паралелно разработих свой проект за уебсайт и YouTube канал „истории от прехода“ – www.transitionstories.eu, който е свързан с моето образование и предишна професия на журналист.
Стартирах този проект с идеята да събера историите на хората, които са родени преди 1989г. и имат съзнателни спомени от 10 ноември 1989г. – датата, на която Тодор Живков е свален от власт. Идеята на влога, сайта, Facebook групата и страницата „Истории от прехода“ е да съберат историите на хората и техните спомени от тази дата и следвашите 2 – 3 години. Също така историческият влог показва как се е променило ежедневието им, как се е развил животът им или най-общо казано как смяната на строя им е повлияла.
Работил съм близо две години в Дарик радио и сайта на медията като репортер и водещ. 
Завършил съм цялостната програма на Softuni Digital през 2018 година, както и Софийския университет – бакалавър по журналистика и магистър по международни отношения.
Тренирам активно фитнес от 2017 година почти всеки ден, кикбокс над година и половина. Занимавал съм се близо година с джудо и айкидо, тренирал съм плуване близо 7 години. За мен спортът и тренировките са начин на живот, както разбира се и здравословното храненe. Надяваме се да ви е интересно съдържанието, което сме ви подготвили! Насладете му се. Ако имате въпроси може да се свържете с мен на посочените телефон, Фейсбук и Инстаграм профили или в контактната форма. 

Телефон за връзка:
0885345296

Email:
office@jivi-zdravi.com

Станислав Генов

Здравейте,

Казвам се Станислав Генов – роден във Варна, възпитаник на местната Френска гимназия.
Бакалавър по Икономика и управление на фирмата в УНСА, Ница, Франция.
Владее български, френски, английски, испански. Бивш футболист в аматьорската футболна
лига и професионален съдия по футбол.
Завършил курс и практикум при „Дайът Консулт“ с ментор Бeлчо Христов. Дипломиран
персонален фитнес треньор и специалист по клетъчно хранене!

Телефон за връзка:
0898436887

Email:
office@jivi-zdravi.com

Как Пешо свали 40 килограма с живи и здрави и тренировките и режима на Станислав Генов? Петър е на 20 години и дойде при мен преди 2 години с проблем с наднормено тегло. Петър беше 125 кг. и това му пречеше в ежедневните дейности. Беше ми трудно да ходя и бях със затруднено движение, беше ми трудно да бягам и трудно се фокусирах върху някои неща. Като започнах да тренирам не вярвах, че мога да сваля тези килограми. Нямах идея, че мога да стана 80 кг както съм в момента и да се чувствам добре. Пешо успя да свали от 124 кг до заветните 76 кг. над 40 кг в рамките на година! Като почнах да тренирам не вярвах изобщо, но с времето започнах да виждам промени в кантара. Всяка седмица се теглих и първоначално свалях по 2-3 кг на седмица. Като станах 110 кг започнах да вярвам, че Станислав Генов знае какво прави и може да ми помогне да сваля тези килограми и да се чувствам добре. Храната също е от изключително значение и, ако не се спазва режим няма как да се свалят тези килограми! Трябва да се яде чисто месо с малко въглехидрат. Това е планът, който сработи за Пешо и неговите цели. Не може да се каже, че това важи за всеки трениращ. Имал ли си съмнения и колебания през този период? Кое поддържаше мотивацията ти? Не съм имал чак такива колебания, че да захвърля всичко. Имал съм застой, но съм вярвал, че мога да успея, защото виждам резултатите. Когато станах 98 кг. започнах бавно да свалям, което почна да ме разколебава, но точно тогава ти беше с мен и почнахме по-интензивни тренировки и ме мотивира да не се отказвам. Малко излязох извън режима и не го спазвах, но това е нормално. Трудно ми беше с храната! За един краен успех най-важен е хранителният план. Поне едни 60% от крайния резултат се падат на правилното хранене! 30% са тренировките и едни 10% са добавките, които биха могли да се дават на трениращия. Става въпрос за добавки, а не за химически препарати, субстанции и стероиди. При Пешо и повечето млади нямаше никаква култура на хранене! Той дойде омазан с един дюнер и кола и в крайна сметка смени целият си начин на живот и промени културата си на хранене. Научи се да познава етикетите и сега може сам да приготвя и да си наблюдава менюто. Фактът, че поддържа теглото си около 80 кг показва, че знае какво трябва да направи и консумира и какво да избягва. Какъв съвет би дал на твоите връстници? Бих ги посъветвал да почнат да тренират, ако имат това желание. Като бях 120 кг се чувствах добре, но си нямах и представа, че мога да се чувствам по този начин. Мислех си, че съм добре и нямам никакви проблеми. Заблуждавах се което беше грешка според мен, мислех, че се чувствам добре и нямам нужда от тренировки, а то не беше така. Бих ги посъветвал да почнах с нещо малко – винаги първата крачка променя всичко и решението да влезеш в залата!