Facebook

Кога стартира Монти Мес Варна?

Започнахме през 2013 г. с първия обект на нашата фирма и качествено месо от Монти Мес. С течение на времето отворихме още 3 обекта заедно с асоциираните членове, където продаваме наши стоки, във Варна на ключови места и хората, които харесват нашите продукти, може да си ги закупят. След месарските магазини започна и създаването на заведенията за бързо хранене и месо Монти Мес – те са три в момента в квартал „Младост“, на улица „Отец Паисий“ и Сан Стефано“ в гръцката махала. Фирмата е създадена за месопреработка, добиване на свежо месо ежедневно и собствено производство  на мляно месо и сурово-сушени деликатеси. В нашите обекти продукцията, която ползваме – свинско, агнешко и телешко месо е наше производство в транжорна ни в село Генерал Кантарджиево и от 12 години си партнираме с „Лудогорско пиле“. Имаме и доставчици на плодове и зеленчуци, които са нужни в кухнята ни.

Основната ни идея, която е и ваша, е да дадем качествено месо и добра храна на всеобщия фон на некачествена такава. Опитваме се да сме в услуга на клиентите ни и благодарение на директния контакт с тях знаем дали се справяме добре или зле. Дори в заведенията за бързо хранене хората си казват сами какво искат да видят следващата седмица в седмичното меню. Храната ни е насочена към традиционна българска кухня и рецепти. Всичко, което се добива в транжорната в село Генерал Кантарджиево се ползва и в нашата кухня. Каквото се вижда на витрината го има и в кухнята. Не ползваме нищо замразено – кухните се зареждат ден за ден, всеки ден.

Предлагате и собствен разнос на продукти от вашата кухня?

Да, за момента разносът е само за обекта на улица „Сан Стефано“ 15 в гръцката махала и в този квартал е безплатен. За останалата част на Варна е на символична цена – щом ни търсят клиентите сме длъжни да се отзовем! Очакваме разнос и за обекта ни в Тракия, имаме и клиенти, които искат разнос и на месо не само на топлата кухня. Имаме два автомобила и няма как да са едновременно на 25 адреса в 12 часа на обяд, така че бързаме бавно, за да няма обидени клиенти. Отскоро храним и 45 деца, а това е много отговорно! С нас искат да работят и други медицински центрове и бързаме бавно, защото лесно можем да приготвим храната, но за да стигне до крайната си точка е по-бавен процесът.

Кое може да накара хората да не ядат полуфабрикати, а домашна храна?

Така е, в последните 30 години младите не ядат хубава храна и се опитваме поне малко да обърнем тази тенденция. Да имат идея какво значи пълнени пиперки, мусака, чорба. Навремето хората са ядели чорба и комат хляб. Полезно е да се ядат супи и костният мозък, който го има в чорбата и са полезни за младите и подрастващите. Много майки идват и взимат за децата си супа и трябва да се внимава. Хубаво е, че тенденцията в последните години се променя и се повишава интересът към млечните магазини и магазините за месо. Потребителят да влиза в специализирани магазини, няма как да се преборим с големите вериги, но в малките магазини ще е все по-интересно.

Правили сте и бургери. Има ли желаещи за тях?

Правихме бургери, но вече не защото няма нищо традиционно българско в телешкия бургер. Може да направиш истински вкусен бургер, но това не е наш приоритет, такъв е българската традиционна кухня.

Категории: МенюХранене

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *