Facebook
Станислав Генов и Александър Коларов

Здравен портал, здравен сайт и каталог

Защо създадохме здравен портал, здравен каталог и сайт за здравословен начин на животЖиви здрави – Jivi-zdravi.com? Целта ни беше само една – информираност на хората в България относно това какво е здравословно хранене, как да различаваме митовете, които са навсякъде около нас и са по-скоро вредни, отколкото полезни, от истината. Как да се храним здравословно, как да тренираме правилно, кои спортове са предпочитани и са подходящи за дадената възраст и какво трябва да знаем, за да не се контузим. 

За целта се обърнахме към специалисти – лекари, треньори по бойни спортове, фитнес инструктори, диетолози, нутриционисти с опит, масажисти и кинезитерапевти. Какво трябва да знаем за различните видове болести и как да изберем специалист, на който да се доверим, а не да се самолекуваме или да си поставяме диагнози с четене в интернет. Живи и здрави е български национален здравен портал само с потвърдена информация от доказани имена в своята област.  

Екипът на Живи здрави искаме българинът да живее по-здравословно и за целта сме подбрали интересни теми, които сме разделили в различни категории в този сайт и в нашия Youtube канал.  

протеинова вафла

Лекари

В живи-здрави може да намерите интервюта със специалисти медици – лекари, медицински сестри и парамедици относно различни видове заболявания и с какво те са се сблъскали в своята практика. Основна наша цел е здравно образование на хората в България. Нашият здравен портал  предоставя образователни ресурси, статии и информация, свързана с различни здравни състояния, лечение и съвети за здравословен начин на живот.

Седмично меню

Освен интервюта със специалисти в нашия здравен портал ценим не само своето време, но и това на нашите потребители. Знаем, че освен чисто финансово е трудно да се отдели и време за избор на хранителен режим и приготвяне на здравословна храна. Именно заради това сме подготвили седмично меню с изчислени макроси и бюджет спрямо актуалните цени на пазара и в големите хранителни вериги. Максимално полезни – това е нашият девиз! Може да погледнете примерно седмично меню както и рецепта за нашия протеинов кекс

салата с пуешко филе и яйца

Спорт

Здравословен начин на живот без спорт е немислим. Ето защо сме подготвили и категория спорт, в която ще ви представяме треньори по различни видове спорт.  Спорт и хоби – тренировки по фитнес, плуване, бойни спортове (айкидо, джудо, джиуджитсу, карате, кик бокс(кикбокс), бокс, ММА, борба, вдигане на тежести, лека атлетика, бягане, тенис, волейбол, футбол, баскетбол, колоездене и много други.

Как да изберем правилно нашия спорт, който искаме да тренираме и какво трябва да знаем преди да сме почнали. Кои тренировки са най-добри за начинаещи или напреднали. Кога трябва да се явим на състезание и как да се подготвим за състезание.

Интервюта със специалисти – треньори, кондиционни треньори, терапевти и хора, които знаят как се води подготовка на един състезател или любител, който просто иска да усвои тренировките и да практикува за удоволствие и като хоби. Това и още много ще откриете в тази категория в български национален здравен портал, сайт и каталог „Живи и здрави“

кикбокс